Pokreti za društvene promjene gotovo uvijek nailaze na otpor. Kada su žene tražile svoje pravo glasa, njihovi napori često su bili sprječavani: bile su ismijavane kada su održavale prosvjedne skupove i prezirane kada su dobile svoja prava.

Žene koje su se usprotivile ugnjetavanju štrajkale su glađu, ali ni u ovome naumu nisu uspjele, već su bile zatvarane i prisilno hranjene u ženskim zatvorima i institucijama za umobolne. Više o prisilnom hranjenju možete pročitati OVDJE.

Tijekom mnogo godina koliko je bilo potrebno za zatvaranje natjecanja u gađanju golubova u SAD-u, aktivisti PETA-e i drugih organizacija naišli su na sličan otpor. Na ovom okrutnom natjecanju golubovi su držani u kavezima dok ih ne bi pustili pred lovce koji pucaju u njih. Nakon što bi mrtvi i umirući golubovi pali na zemlju, djeca su upućivana da sakupe ranjene golubove i otkinu im glave. Organizacije za prava životinja nisu bile dobro dočekane na tom natjecanju – ismijavalo ih se, izrugivalo, a bili su i fizički i psihički maltretirani. Lokalni stanovnici održavali su protu-prosvjedne skupove. Ipak, pobijedila je humanost i strijeljanje golubova prekinuto je 1999. godine nakon čega su uslijedile godine pravnih bitaka.

 

Ugnjetavanje žena>>>

 

Objašnjenje slika korištenih u projektu.
Film o pravima zivotinja i ostale video galerije
Što i vi možete učiniti kako biste pomogli životinjama.
Trebaju li i životinje imati svoja prava?

 

O SLIKAMA: