Različite vrste ugnjetavanja i mučenja nekada su se rutinski provodile na ženama, robovima, pacijentima, zatvorenicima, invalidima i djeci. Razmotrite neke postupke koji se trenutačno koriste protiv drugih osjećajnih bića koja jednako imaju pravo na slobodan život.

Bičeve i metalne kuke i šipke koristi se pri dresuri životinja u cirkusu, a životinje se iskorištavaju za razne druge oblike ljudske zabave.

Bolni pokusi na životinjama provode se svakodnevno skriveni iza zidova laboratorija.

Kokoši iskorištavane zbog jaja zatočene su čitav svoj život u žičanim kavezima u kojima imaju mjesta manje od veličine A4 lista papira.

Socijalne nepravde kojima su nekada bili izloženi ljudi danas su izložene životinja i bivaju mučene i ubijane na desetke milijardi godišnje.

Ribe se probadaju udicama ili se mrežama nasilno vade iz svog prirodnog okruženja što rezultira patnjom i bolnom smrću.

Ptice se prisilno hrane (šopaju) dok im se jetra ne prošire na nenormalnu veličinu kako bi ih takve uporabili za izradu pašteta.

Trenutno ljudsko društvo ne uvažava potrebe životinja i ne priznaje njihovo pravo da zajedno s nama bez zarobljavanja i ugnjetavanja dijele planet Zemlju.

Ukoliko vas je bilo koja od ovih rečenica potaknula na razmišljanje ne okrećite glavu već se nastojite dalje educirati, mijenjati svoje životne navike te budite glas onima koji se sami za sebe ne mogu izboriti.

Ako želite i smatrate da životinje moraju imati svoja prava te im želite pomoći, svakako posjetite našu rubriku UČINITI PROMJENE.

Tiskane informativne materijale možete naručiti OVDJE.

Peticiju Glas humanosti možete potpisati OVDJE.

Objašnjenje slika korištenih u projektu.
Film o pravima zivotinja i ostale video galerije
Što i vi možete učiniti kako biste pomogli životinjama.
Trebaju li i životinje imati svoja prava?